Дигитален образ на една от най-властните и обаятелни жени в света предизвика

...
Дигитален образ на една от най-властните и обаятелни жени в света предизвика
Коментари Харесай

Как е изглеждала Нефертити и защо в социалните мрежи не я харесаха

Дигитален облик на една от най-властните и обаятелни дами в света предизвика бурни диспути в обществените мрежи. Проба от ДНК на мумия даде късмет да се направи реконструкция на лицето на кралица Нефертити. То се отличава с бяла кожа и зелени очи, споделя Дарик.

Легендите описват, че никога преди този момент Египет не е виждал такава хубост. Поради това е наричана „ Съвършената “. Дигиталната възстановка на лицето на Нефертити обаче провокира остри реакции, а „ ябълката на раздора “ бе цвета на кожата.

„ Нефертити не е била такава грозна бяла дама “, написа гневна жена в Тwitter. “Когато оставите историята си в ръцете на белите хора да я изследват и реконструират, за какво да не излезе, че царицата наподобява като фантом “, разяснява различен консуматор. Трети разгласиха друго изображение, представящо Нефертити с радикално друга осанка. " Това е акуратното изображение на кралица Нефертити - красива черна египтянка ", написа друга гневна жена.

Преди време диспути провокира и възстановката на лицето на друга именита египетска кралица – Клеопатра. Тогава критиците в мрежата роптаеха против цялостната визия – съгласно тях изображението демонстрира неугледна жена, надалеч от хубостта, приписвана на Клеопатра.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР